WIE ZIJN WIJ

Wij zijn een professionele jongerenwerkorganisatie die jongeren in hun kracht zet.

Daarom jongerenwerk!

In de groei naar volwassenheid maken jongeren veel veranderingen door. In de puberteit ontdekken jongeren wie zij zelf zijn als individu. Ze maken keuzes voor school en werk, gaan op zichzelf wonen en geld verdienen. Ze kiezen hun eigen vriendenkring en bouwen aan een sociaal leven. Het grootste deel van de jongeren vindt hier zijn of haar eigen weg met hulp van ouders en vrienden.

Maar tussen de 10 en 20% van de jongeren heeft hier extra begeleiding bij nodig. Die begeleiding bieden wij ze graag. Wij geloven namelijk dat elke jongere potentie heeft! En die potentie willen wij tot bloei laten komen.

Wat doet jongerenwerk?

Wij geven ondersteuning en begeleiding aan individuele jongeren en groepen jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid. Dat doen we door onderdeel uit te maken van de sociale leefomgeving van jongeren tussen de 10 en 23 jaar.

De vorm van begeleiding en ondersteuning is vooral coachend en daarmee anders dan hulpverlening. Jongeren die extra begeleiding nodig hebben, worden door ons actief verwezen naar voorzieningen van jeugdzorg en individuele begeleiding. Hierin hebben we een signalerende en verwijzende functie. Om dit proces goed te laten verlopen werken we werken actief samen met onze partners in lokaal jeugdbeleid.

Ons doel is om een veranderingsproces op gang te brengen, zodat de sociaal maatschappelijke en persoonlijke positie van jongeren op korte of lange termijn verbetert. Met als uiteindelijk resultaat een stabiele, zelfstandige volwassene. Dit is niet alleen in het belang van de jongere zelf, maar ook in het belang van de samenleving. Dit bespaart tenslotte kosten als het gaat om zorg, hulpverlening en bestrijding van overlast en criminaliteit.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze organisatie en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag meer!