Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland is vanaf 2 augustus onderdeel van de SWKGroep. Al enige tijd hadden wij de wens om ons te verbinden aan een sterke partij. Een partij waarmee wij onze kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. En waarmee we onze continuïteit waarborgen binnen een veranderend werkveld. Deze partij hebben wij gevonden in de SWKGroep. Met Buurtwerk onder haar paraplu is welzijnswerk geen onbekend terrein voor de SWKGroep.

In het voortraject zagen we overeenkomsten in de visie van Buurtwerk. Beide organisaties zetten zich in om het potentieel van mensen tot bloei te laten komen. Dat biedt een mooie basis voor deze samenwerking.

Een samenwerking met Buurtwerk betekent voor ons dat wij zelfstandig naast Buurtwerk onder de koepel van de SWKGroep functioneren. Om dit mogelijk te maken, heeft er op 2 augustus een bestuurlijke overname plaatsgevonden door de SWKGroep. Buurtwerk en STJJMH worden vanaf die datum aangestuurd door directeur Tanja Jagtenberg. Onze samenwerking versterkt de positie in het sociaal domein. Een positie van waaruit we de samenleving nog beter van dienst kunnen zijn.

De SWKGroep neemt al ons personeel over. We mogen vanaf begin augustus dus ongeveer 3.000 SWKGroep-medewerkers tot onze nieuwe collega’s rekenen. De medewerkers van STJJMH die nu het jongerenwerk in de gemeentes uitvoeren, blijven dat ook in die gemeentes doen. “Vertrouwde gezichten geven stabiliteit en continuïteit in buurten en wijken en dat is het allerbelangrijkste”, aldus Edgar Kannekens, bestuurder SWKGroep.

 

 

 

© 2020 - Stichting Jeugd- & Jongerenwerk Midden-Holland. Alle rechten voorbehouden.