Het Jongerenwerk van STJJMH is in Molenwaard overal te vinden: op sportveldjes, in de wijk, op school, in jeugdhonks en alle andere plekken waar jongeren wel eens komen! Met onze partners (CJG, scholen, politie, Halt, etc) werken we samen om de jongeren te ondersteunen bij leuke initiatieven, vragen, problemen en andere dingen waarbij hij/zij wel wat hulp kan gebruiken. We zijn er niet alleen om te “controleren of het wel goed met de jongere gaat”. Wat we vooral willen doen is de jongere de mogelijkheid geven om zijn/haar talenten te ontdekken en deze te leren gebruiken om te doen wat hij/zij graag zou willen.
Als jongerenwerkers van de gemeente Molenwaard zijn we zeer benieuwd hoe het gaat met de jongeren van deze gemeente. We spreken jongeren daarom aan op straat en tijdens activiteiten in het Jeugdhonk. We luisteren aandachtig om te weten of ze ergens mee zitten of vragen hebben. We ondersteunen jongeren om stappen te nemen om iets op te lossen of helpen de antwoorden op vragen te vinden. We vinden het belangrijk dat jongeren zelf hun talenten inzetten om zo hun steentje bij te dragen aan het organiseren en/of uitvoeren van de inloopactiviteit.

Download jaarverslag

We werken  op donderdagavond in het jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland en gaan  geregeld dinsdag- en woensdagavond de straat op in de Molenwaard om in gesprek te gaan met jongeren die elkaar ontmoeten in de buitenruimte. In samenwerking met gemeente en wijkagenten worden ook overlast situaties aangepakt.
Twee jaar geleden heeft jongerenwerk Molenwaard samen met een groep enthousiaste jongeren een jeugdsoos opgezet in Poortzicht in Nieuwpoort. Om de week kunnen jongeren op dinsdagavond, in veilige omgeving, elkaar ontmoeten, spelletjes spelen en gezellig kletsen.
In het najaar van 2015 wil het jongerenwerk deze soosavond overdragen aan vrijwilligers. Om deze leuke activiteit voort te kunnen zetten, zijn we op zoek naar enthousiaste ouders en/of dorpsbewoners die deze succesvolle activiteit voor de jeugd van Nieuwpoort en Langerak willen overnemen.

Wie werken er in Molenwaard?

Wouter Rijneveld

Jongerenwerker
wouterrijneveld@stjjmh.nl
 06-46602813

Jeroen Schotting

Jongerenwerker
jeroenschotting@stjjmh.nl 
06-25179684