Het jongerenwerk in de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft door de transitie in de jeugdzorg een aardige transformatie ondergaan. Zo is het jongerenwerk van organiseren van activiteiten voor jongeren naar jongeren laten participeren met activiteiten en evenementen (jongeren doen zoveel mogelijk zelf) naar faciliteren van activiteiten gegaan. Dit houdt in dat de jongerenwerkers vooral aansluiten bij de bestaande activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd door andere maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld de Nootdorpse vakantie week, Jeugdland en Stichting de Verbeelding.

Het jongerenwerk heeft in de kern Nootdorp  een jongerencentrum waar jongeren in de leeftijd 12 tot 18 jaar terecht kunnen voor vragen en advies, maar ook om zelf activiteiten te bedenken en met ondersteuning van het jongerenwerk uit kunnen voeren. Ook zet het jongerenwerk in op de talenten van jongeren en worden er workshops aangeboden om hun talent te ontwikkelen. Daarbij moet gedacht worden aan koken, DJ-en, zingen, dansen, etc. Jongeren worden gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen.

Het jongerenwerk helpt jongeren met vragen over zaken waar zij tegenaan lopen zoals school, seks, werk, familie, pesten, relaties etc. Jongeren kunnen bij het jongerenwerk terecht en zij kunnen ook door hen begeleid worden in een kort laagdrempelig traject. Dit om jongeren een duwtje in de goede richting te geven naar volwassenheid.

Download halfjaarverslag

Namen en functies van de teamleden

Younes el Mghari: Ambulant jongerenwerker, Kernteam E youneselmghari@stjjmh.nl

Teun Mul: Allround jongerenwerker E teunmul@stjjmh.nl

Simone van Egmond: Kinderwerk en Meidenwerk, netwerken E simonevanegmond@stjjmh.nl

Quint Wensveen: Ambulant jongerenwerk E quintwensveen@stjjmh.nl

Brenda de Wit: Meidenwerk, jongerenspreekuur, voorlichting E brendadewit@stjjmh.nl

Sytse Meijer: Ambulant jongerenwerk, voorlichting E sytsemeijer@stjjmh.nl

Tarek Gallab:  allround jongerenwerker E tarekgallab@stjjmh.nl 

Marko Stanic E markostanic@stjjmh.nl

Lobke Boerefijn: Teamleider  E lobkeboerefijn@stjjmh.nl

Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp